top of page

Vişneli Brownie

Defalarca bu kombinasyon aklıma geldi.

Defalarca daha gerilere ittim.

Daha fazla dayanamayacağımı anladım.

Sonuçtan kaçınılmıyor, keyif almak lazım :)

Dondurulmuş vişnelerinizden bir su bardağı kadar rica ediyorum, biraz daha az da kullanabilirsiniz.

Bitter çikolata ile bir brownie yapıyoruz.

Maalesef üzerine de bir kreması var, olmasa da olur derdim ama olmazsa haksızlık olur kanaatindeyim.

Lezzetini ben de tariff etmek isterdim ama Sıla'ya gönderdim, zannediyorum ancak şarkı yazarsa böğrümüzü nasıl delebildiğini tariff edebilirim.

Vişneli Brownie

*105g oda sıcaklığında tereyağı

*220g toz şeker

*3 yemek kaşığı tahin ( aaaa haydaaa denildiğini duydum, bu tahin ilavesinin tada hiç bir etkisi yok tamamen yoğun çikolata etkisini arttırmak için koyuyoruz)

*2 yemek kaşığı sıvıyağ

*150g bitter çikolata ( ETİ Karam %54 kakao kullandım)

*1 tatlı kaşığı vanilya aroması

*3 ortaboy yumurta ( oda sıcaklığında)

*20g kakao

*50g un

*1 su bardağından biraz daha az dondurulmuş, çözülmüş ve kurulanmış vişne

*Üzerine elemek için biraz daha kakao

Kreması için

*100 ml sıvı krema

*100g bitter çikolata ( eti karam %54 kakao kullandım)

Fırınınızı 175 dereceye ayarlayın.

20-22cm lik kare fırın kabınızın içine eninden ve boyundan dışarı taşacak şekilde kağlı kağıt serin.

Yağlı kağıdı kolay sabitlemek isterseniz kalıbı hafif tereyağla yağlayıp kağıdı sonra yayın.

Oda sıcaklığında tereyağını, toz şeker, tahin ve sıvıyağ ile birlikte mikserin düşük bir devrinde çırpın. Eğer tereyağınız tam da odasıcaklığında değilse etrafa çok sıçrayabilir. destek olmak için once elinizle yoğurur gibi karışıtrıp sonar çırpabilirsiniz. Elinizin sıcaklığı ile daha kolay birleşecektir. Çırpmak ise mühim. Tereyağının 2-3 dakika kadar kabarmasını istiyoruz. Bu işin en son oluşturacağımız kıvama çok büyük etkisi var.

Çikolatayı ufak parçalara bölüp benmaride eritin. Benmari yapmanın bizim ülkemizdeki en kolay ve Pratik yöntemlerinden biri de çaydanlığınızın alt bölümünü bu iş için kullanmaktır :) demliği kenara ayırın cam veya metal bir kaseyi çaydanlığın üstüne demlik yerine oturtun. Böylece oturttuğunuz ikinci kabın tabanı demliğe de değmemiş olur :)

Çikolatanız tamamen eriyene kadar benmaride karışıtırın. Eridikten sonar çırptığınız karışıma ekleyin, vanilyayı da ekleyerek bir dakika kadar daha çırpın.

Oda sıcaklığındaki yumurtalarınızı tek, tek karışıma kırın ve yedirin. Birini yedirdikten sonar diğerine geçin ve her seferinde çok iyi çırpmaya devam edin.

En son da içine un ve kakaoyu eleyin. Bir spatula ile tabandan yukarıya doğru un ve kakaoyu yedirecek şekilde karıştırın. Bulut gibi bir karışımınız olacak.

Karışımı fırın kabınıza yayın fakat dibinde 2-3 kaşık kadar bırakın, içine vişnelerinizi karışık olarak gömün. Vişneleri yerleştirme bitince 2-3 kaşık ayırdığınız hamuru da üzerine döküp vişneleri kapamaya ve sıvamaya yardımcı olun.

Önceden ısınmış 175 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Küçük bir kürdan testi ile içinin de piştiğini teyit edebilirsininiz. Fırından çıkarabilirsiniz.

Bu arada yine benmaride sıvı krema ve bölünmüş çikolatalarınızı karıştırarak eritin. Tüm çikolatalar erisin ve iyice birbiriyle karışsın. Benimariden alıp oda sıcaklığına gelene kadar ara ara karıştırın. Sonra da buzdolabında kıvamının katılaşması için yaklaık 45 dakika bekletin.

Fırından çıkan brownie'yi oda sıcaklığına geldiğinde servis edin, daha erken servis etmeyin :)

İlk önce kıvamı size cıvık görünecektir, oda sıcaklığına gelince oturacaktır.

Baktınız ki yanlış hesaplamışsınız ve erken çıkartmışsınız, içi beklediğinizden daha cıvık kaldı. Hiç korkmayın hemen 5 dakika daha fırınlayın.

Oda sıcaklığında hatta biraz daha iyi soğuduğundan buzdolabından o müthiş kremanızı çıkartın her bir dilimin üzerine kalınca bir tabaka sürün en üstüne yine biraz kakao eleyin.

Ben size işte bunu şimdi nasıl anlatabilrim ki?

Sıla kesinlikle şarkı yazmalı..

Recommanded Reading
Search By Tags
Henüz etiket yok.
Follow "THIS JUST IN"
  • Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black
  • Black Google+ Icon
bottom of page