top of page

Kahveli Beyaz Çikolatalı Mus

Mavi elbisem tesadüf değil,

Bazı elbiselerimi çok seviyorum ama mavi elbisemi en çok..

Eğer birgün beni mavi elbisemle görürseniz, sevdiğim bir yere gidiyorumdur :)

Kahve de tesadüf değil,

Eğer kahve içiyorsam o sabah, akşam güzel uyumuşumdur..

Çayı karanfilli, kahvemizi bir minicik soğuk süt ilaveli severim.

O güzel köydeki, güzel kahve dükkanı için hazırladım, yaz serininde pek güzel gitti..

Kahveli Beyaz Çikolatalı Mousse (5 porsiyon)

*1/2 cup (115g) oda sıcaklığında tereyağı *1 su bardağından 1 parmak az toz şeker *3 adet oda sıcaklığında büyük boy yumurta *1/3 su bardağı demlenmiş, ılınmış filtre kahve *80 g beyaz çikolata ( küçük parçalara ayrılmış) * 200 ml buz gibi sıvı krema *1 tatlı kaşığı sıvı vanilya aroması

*Üzeri için bitter çikolata rendesi Mikser ile oda sıcaklığındaki tereyağını önce kendi halinde 1 dakikaya yakın çırpın. İçine toz şekeri ekleyerek şeker iyice karışana kadar bir iki dakika daha çırpın. Yumurtaları ise tek tek ilave edin. Birini yedirin, çırpın ve diğerini öyle ekleyin. Aynı işlemleri tüm yumurtalar bitene kadar tekrar edin. Mikserin ayarını düşürün, kahveyi ilave edin. Bu aşamada karışımın görüntüsü hafif kesilmiş gibi olabilir, pütürlü olabilir sorun yok. Tereyağı tamamen erimediği için bu görüntüye yol açıyor. Karışımı ortaboy bir sos tenceresine alın, orta ateşte dibini iyice spatula ile kontrol edebileceğiniz şekilde sürekli karıştırın. Gözünüz tencerenin kenarlarında olsun. Hafifçe karışımın o kesik görüntüsünün gittiğini ve aynı zamanda hafif kalınlaşıp kremalaştığını göreceksiniz. Kesik görüntü kaybolup da kıvamı iyice kalınlaşmaya başlayınca ocağın altını çook çok az daha açın ve hızlıca karıştırarak kenarda minik balonlar görünce ateşi kapatın. Karışımı ocaktan alın ve doğranmış beyaz çikolataları ekleyerek sürekli karıştırın. Tüm çikolata eriyene kadar kremanızı hem karıştırın hem havalandırın. Bu aşamayı takta kaşıkla veya spatula ile yapabilirsiniz, bir mikser kullanmayın. Çikolata tamamen eridiğinde, karışımı cam bir kaseye alın. Oda sıcaklığına gelene kadar ara ara karıştırarak üzerinin kaymak tutmasına izin vermeyin.

Daha sonra da üzerine bir strec film yayın ve streç film kremanın yüzeyine değecek kadar insin ki yüzeyi buzdolabında da kaymak tutmasın. Buzdolabına kaldırın. 1 saat kadar dinlendirin. Sıvı krema ve vanilyayı yaklaşık 4-5 dakika boyunca, yüksek mikser ayarında iyice kabartın. Onu da buzdolabına kaldırın. 1 saatin sonunda kremanızın 3/4ünü kahveli, beyaz çikolatalı kremaya ekleyin ve hacmini söndürmeden dipten üste kararak karıştırın. Kalan 1/4'lük kremayı üzerine ayrıca ilave edeceğiz.

Tekrar streç yüzeye değecek şekilde sarıp, buzdolabına kaldırın ve en az 2-3 saat daha dinlendirin. İsterseniz geceyi de buzdolabında geçirebilir.

Servis kaplarına, önce Kahveli Mus'tan ikişer kaşık, üzerine bir iki tepeleme tatlı kaşığı çırpılmış krema ekleyin. En üstüne de rende bitter çikolata ekleyin ki; olanlar olsun :)

Kahvem için teşekkürler Florafauna, kahve hakkında kattıklarınız için de..

Afiyet olsun..

Recommanded Reading
Search By Tags
Henüz etiket yok.
Follow "THIS JUST IN"
  • Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black
  • Black Google+ Icon
bottom of page