top of page

Limonlu Cheesecake

Üniversitedeydim sanırım bu tarifi ilk denediğimde..

Öyle sevdim öyle sevdim ki; hatta öyle sevdik ki !Üniversite kantininde satmaya başladık :)

Malzemeleri, pişirme tekniği ve pişirme süresine dikkat edereniz çok ama çok seveceğiniz bir cheesecake tarifi bu.. kendinden limon aromalı ama siz istediğiniz sosla taçlandırabilirsiniz.

Limonlu Cheesecake:

Tabanı için:

  • 1 paketten 2-3 adet az Eti Burçak Biskuvi

  • 110g eritilmiş tereyağı

  • 1 çay kaşığı tarçın

Kremasi icin:

  • 2 paket (400g) krema peyniri ( tercihen Pinar beyaz veya Trakya beyaz)

  • 200 g toz seker

  • Oda sicakliginda 3 yumurta veya daha sıkı bir dolgu için 6 yumurta sarısı

  • 2 tatlı kaşığı hakiki vanilya aroması

  • 1 limon kabuğu rendesi

  • 300 g sıvı krema

  • 400 g suzme yogurt

Önce tabani hazirlayacagiz. 26 cm bir kelepceli kalibin disini tamamen aliminyum folyo ile kaplayin. Cheesecake kalıbımızı sonradan ici su dolu bir firin tepsisine yerlesirerek pişireceğiniz için dışının komple folyo ile kaplanması içine su sızmaması için folyo ile kaplamanız kritik.

Biskuviyi, tarcinla beraber rondodan cekip un haline getirelim. Bu asamada bir kac badem veya bir mini avuc findik ile de cekebilirsiniz güzle bir çıtırtı olur. Un haline gelen karisimi eritilmis tereyagina ekleyin ve tamamen karistirin. Irmik helvasi gibi olacak kıvamı..Bu kivamda kelepceli kalibin icine alın, duzgun bir taban olacak şekilde elinizde bastırın hafif kenarlar yapabilirsiniz. Folyo ile kaplı kelepçeli kalıptaki tabanı buzdolabina kaldırın.. Bu sırada fırını 180 dereceye ayarlayın.

Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.

Kremayi hazirlamak icin krema peynirini kendi halinde mikserin en dusuk hizinda puturlerini mumkun mertebe yok etmek icin 1 dakika cirpin, sekeri de ekleyip 1 dakika daha cirpin.

Bu asamadan sonrasinda mikser kullanılmamanızı özellikle tavsiye ediyorum. Karışımın çok fazla baloncuklu olmasını istemiyoruz, baloncuk oluşumu cheesecakeinizin pişme sırasında çatlaklarıyla sonuçlanabilir. Çırpma teli ile devam ediledebilirsiniz.

Yumurtalari tek tek kırıp sırayla karisima yediriyoruz. Biraz hareketli bir surec ancak acele etmeyin ve çırparken cok baloncuk oluşmamış olsun. Vanilyayı ekleyin. Limonlari yalnizca incecik sari kismindan rendeleyin ve karisima ekleyin. Çırpma teli ile azar azar karistirmaya devam edin.

Krema ve suzme yogurdu önce baska bir kapta birlestirin, karistirin, ozdeslesince limonlu krema karisiminiza onları da ekleyin. Artik dev bir krema karisiminiz var !

Tabani buzdolabindan cikarin.

Folyo kaplı kelepçeli kalıbınızı buzdolabından çıkarın, tabanın üzerine kremamızı yayın. Bir kaç sefer tabanı tezgaha vurarak kremayı yerleştirin ve baloncuk varsa patlasın. Kalıbı 1/3üne kadar su dolu bir fırın kabının içine yerleştirin ve sıcak fırına gönderin. Kelepçeli kalıbınızın su banyosunda pişmesi kritik.. Fırında su buharı ile nem yapmamız gerekiyor. Eğer buna uygun bir kap bulamıyorsanız fırın sıcaklığına dayanıklı ayrı bir kaba su koyup onu da fırına yerleştirebilirsiniz.

30 dakika sonra ilk kontrolü yapın, üzeri hafif renk değiştiriyorken ortası hala sallanıyorsa süper kıvam, fırından çıkartın.

Oda sıcaklığına gelene kadar dışarıda dinlendirin sonra da en az gece boyunca buzdolabında bekletin. Aceleniz varsa en az 4 saat bekletmenizi tavsiye ederim.

Afiyet olsun.

Recommanded Reading
Search By Tags
Henüz etiket yok.
Follow "THIS JUST IN"
  • Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black
  • Black Google+ Icon
bottom of page