top of page

Yeniyil Kurabiyeleri

Aralık ayının en tatlı aktivitelerinden biri de evde kurabiye pişirmek :)

Evde yeteri kadar vakit olunca süslemek de tabi kaçınılmaz oluyor.. Bana kalırsa harika bir ev etkinliği ve saatlerde kafamızı boşaltmaya yardımcı bir aktivite..

ÜStelik aktiviteyi yiyebiliyorsun sonunda .. Yani mükemmel :)

Bir kaç tarif yayınlayacağım sonuçta ama bu ilki gerçekten en az yoran, en kolay olanı..

Denemeye bununla başlarsanır çok sevinirim.

Mükemmel Yeniyıl Kurabiyeleri (Sugar Cookies)

  • 225g tereyağı (oda sıcaklığına gelmiş tereyağı)

  • 200g toz şeker

  • 1-2 damla vanilya

  • 1 yumurta (yaklaşık 55-60g)

  • 425g un + 25 g un ( tezgahı unlamak için)

  • Çay kaşığının ucuyla tuz

  • 2 çay kaşığı kabartma tozu

  • Renkli kurabiyeler için : 3-4 tatlı kaşığı kakao, 8-10 damla kırmızı sıvı gıda boyası

  • Kurabiye kalıpları ( max 5-6 cm çapında)

Royal icing kaplama için:

  • 1 yumurta akı

  • 150g pudra şekeri

  • Royal icingi düzgün sıkabilmek için 1 numara sıkma torbası ucu (duy) ve mini sıkma torbası

Fırını 170 derece alt üst turbo olacak şekilde ayarlayın.

Ben hamuru ikiye bölüp iki renk yaptım. Detaylı anlatımı altta bulabilirsiniz.

(beyaz renkli kurabiye yapacaksanız)

Tereyağını oda sıcaklığında tozşeker ile beraber toplam 2-3 sefer mikser ile çırpın. Her seferinde spatula ile kenarlardan toplayıp tekrar çırpın. İyice birbirine girsin. Sonra yumurtayı ve vanilyayı ekleyin. spatula ile karışımı alttan üste iyice birbirine yedirin.

Ayrı bir kapta unu, tuzu ve kabartma tozunu karıştırın. Eleyin.Tereyağlı karışıma toplamda 2,3 seferde yine spatula ile karıştırarak alttan üste hareketlerle yedirin.Hamura mümkün mertebe elinizi çok dokundurmamaya çalışın ama son aşamada siz elinizle toplayın.

(koyu kırmızı kurabiyeler için)

Tereyağını ve toz şekeri yukarıdaki şekilde birbirine yedirdikten sonra yumurta ve vanilyayı da yedirip. önce kırmızı gıda boyasını katın hafif kırmızı oldukça elenmiş kakaoyu ekleyin.

ayrı bir kapta unu, tuzu ve kabartma tozunu karıştırın. Eleyin.Tereyağlı karışıma toplamda 2,3 seferde yine spatula ile karıştırarak alttan üste hareketlerle yedirin.Hamura mümkün mertebe elinizi çok dokundurmamaya çalışın ama son aşamada siz elinizle toplayın. Rengi açmak veya koyulaştırmak isteyebilirsiniz, kakao veya gıda boyası ekleyip yoğurun.

Tezgahı azıcık unlayın. Hamurunuzu yayın üzerine biraz daha un serpin.. Merdane ile açın.. Açarken dikkat edin..yarım santimden kalın ama 1 cm'den ince olacak şekilde açın..

Burası çok kritik lütfen çok ince hamur açmayın.. Kalıpla keserken yapışır ve çıkmaz.. Fırında pişerken de erken kararır. O yüzden 1 cm olmasın ama 1 cm'den biraz daha az yarım cm'den de daha kalın kurabiyelerimiz olsun.

Kestiklerimizi yağlı kağıt üstüne fırın tepsisine aralıklarla dizin. TEpsisi ile beraber 6-7 dakika buzdolabında soğutun. sonra yine aynı tepsi ile sıcak fırına verin.. ilk tepsiyi 8 dakika pişirin..

beyaz renk kurabiye yapıyorsanız yıldız gibi şekillerin ince kenarlarının hızlıca kararma eğiliminde olduğunu göreceksiniz.. 7 dakikada da çıkarsanız olur.

Bakın önemle vurguluyorum. Kurabiye pişmiştir, elinizle dokunmayın. 7 veya 8 dakika sonra piştiğinde fırından çıkarın bi 5-10 dakika kendine gelsin..oda sıcaklığına gelince ancak dokunabilir hatta yiyebilirsiniz :)

Royal icing hazırlamak için: yumurta akın, temiz ve kuru bir kapta 1 dakika çırpın. İçine pudra şekeri de ekleyip iyice 2-3 dakika daha çırpın ve sıkma torbasına 1 numara uç takıp hazırlayın. İsterseniz renk de koyabilirsiniz.

Oda sıcaklığına gelen kurabiyeleri süsleyiiinn..

Şimdi ! yumurta akı pişmemiş oduğu için salmonella riskimiz var. Yumurtanın çoğunlukla kabuğundan kaynaklı bu bakteri için yumurtayı iyice yıkamak riskin büyük bir kısmını bertaraf ediyor. Ancak rsk bitmiyor..

Dolayısı ile labne peyniri ile bir alternatif öneriyorm.

225g labne peynirine 150g pudra şekeri ekleyip harika kremalar yapabilirsiniz. Ancak yumurtalı olan gibi kurumuyor. Yani deseni bozulur mu derseniz maalesef evet..ama lezzetini sorarsanız ! efsane iyi :)

Recommanded Reading
Search By Tags
Henüz etiket yok.
Follow "THIS JUST IN"
  • Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black
  • Black Google+ Icon
bottom of page